zondag 29 september 2013

Gasterse Duinen - Spelen met de zon

Vanochtend zijn we heel vroeg opgestaan om de eerste zonnestraaltjes te pakken in de Gasterse Duinen.

Helaas geen mysterieuze mistbanken zoals we hadden gehoopt om te fotograferen, maar wel onverwachts een schapenkudde die al grazend de heide afgingen en Schotse Hooglanders van dichtbij.




  




De schaapjes kwamen we aan het einde van de wandeling weer op een andere plek tegen, zo'n kudde gaat al grazend toch best snel.

 

zondag 22 september 2013

Hortus Haren

Ik was wat nieuwe dingen aan het proberen wat betreft macro fotografie in mjn eigen tuin.




Maar mijn tuin is natuurlijk maar beperkt qua variatie dus we besloten vandaag er beide met de camera op uit te trekken naar de Hortus Haren










Het grappige is dat Rick totaal andere foto's heeft gemaakt, met een hele andere sfeer. Hieronder zie je een impressie van wat hij heeft gefotografeerd.

Impressie Rick z'n foto's: 

Impressie van mijn foto's :-)


zondag 1 september 2013

Tuingoed Foltz: kwekerij & brocante

In ons buur-dorp Meeden zit de specialiteiten kwekerij Foltz. Ze verkopen hier aparte planten, brocante en hebben een prachtig aangelegde tuin waarin je de planten goed kan aanschouwen.  Helaas had ik mijn camera niet bij mij, en moest ik het doen met de camera van mijn smartphone, waarbij ik achteraf zag dat de lens niet al te schoon was. Jammer!

 
In de grote schuur waar de brocante is uitgestald zat het vol met zwaluwnesten en heen en weer fladderende jonge zwaluwen tussen de kroonluchters. (Zien jullie ze zitten bovenin bij de kroonluchter?)





De tuin stond vol in bloei met prachtige Echinacea's en vele andere soorten waarvan ik de naam allemaal niet heb onthouden. Wanneer je er bent loop dan vooral ook even door naar de ezeltjes. We zijn naar huis gegaan met een aantal Echinacea's en Rudbeckia's.








Ben je eens in de provincie Groningen dan is een bezoekje aan Foltz meer dan waard. Regelmatig worden er speciale planten dagen en fairs gehouden.

Tuingoed Foltz
Hereweg 346
9651 AT Meeden
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis