donderdag 11 juli 2013

Kwekerij De Beemd, Warffum


Vorige week vrijdag hebben we voor de tweede maal een bezoekje gebracht aan kwekerij De Beemd in Warffum. We kwamen daar ooit eens twee jaar geleden terecht op zoek naar een paar klimrozen die wat lastiger te krijg waren en daar kun je een ruim assortiment vinden. Behalve rozen verkopen de aardige eigenaren Rik en Albertje Boehlé  ook een groot aantal vaste- en heemplanten en is er een theetuin.

Toen we de kwekerij de eerste keer bezochten vonden we de rozen die we wilden hebben, maar was de open tuin en rozentuin nog niet in bloei en besloten later eens terug te keren. Dat werd dus vorige week.

We hadden geen mooier moment kunnen uitkiezen want alles stond prachtig en volop in bloei. Ben je eens in het noorden van Groningen dan is het zeker een bezoekje waard. Maar ook als je niet in de buurt bent, en op zoek naar een bepaalde roos of heemplant dan is het zeker de moeite om hier langs te gaan.

De tuin is een waar paradijsje om door heen te lopen en het wemelt er van de bijen, prachtig! We gingen naar huis met een paar Zeeuwsknoopjes "Astrantia involucrata "Shaggy". Ze doen het inmiddels een week later prachtig in onze tuin.


 Plantverkoop van de kwekerij:

Door een bossig gedeelte loop je naar de open tuin
 



 


Het Zeeuwsknoopje die we zo mooi vonden dat we die ook in de tuin wilden hebben:

 Doorgang naar de ommuurde rozentuin en de theetuin.


Kwekerij & Tuinen De Beemd
 Oudendijk 25 
9989 EM Warffum
Open van 1 april  tot 1 oktober van woensdag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis