zaterdag 29 juni 2013

Kruidhof te Buitenpost

Onlangs reden we door Buitenpost en zag ik langs de weg een bordje naar "Het Kruidhof". Geen idee wat het was, maar mijn vermoeden was dat het iets met kruiden te maken had :-)
Snel op mijn iPhone even gecheckt wat het was en we keerden de auto om een bezoekje te wagen.

Het Kruidhof blijkt een prachtige botanische tuin te zijn met 17 thematuinen en is een bezoekje meer dan waard.  Ik was blij dat ik mijn camera bij mij had!


Geneeskruiden tuin

 Mediatietuin




 De schitterende bostuin waar ik wel uren in zou kunnen doorbrengen, prachtig!

 De muziektuin


De rozentuin


 Heemtuin

 



 De vlindertuin...




woensdag 19 juni 2013

De Levenstuinen van het Groot Hontschoten

Afgelopen weekend heeft mijn moeder ons getrakteerd op een bezoekje aan de  Levenstuinen van het Groot Hontschoten in Teuge, vlakbij Apeldoorn. Ze was er zelf al vlak ervoor geweest en dacht dat Rick en ik het ook wel konden waarderen en dat was zeker waar.

Het is een tuinencomplex, opgebouwd met een filosofische gedachte. De tuinen vertellen een verhaal, waar je de belangrijkste facetten uit een mensenleven zult tegenkomen en herkennen. Al met al zeker een bezoekje waard en waar we absoluut nog eens naar terug zullen keren.

Meer over de diverse soorten tuinen en de gedachte erachter kun je lezen op de website:  Levenstuinen van het Groot Hontschoten . Ik heb vooral genoten van de diversiteit van prachtige planten en romantische hoekjes en dat geprobeerd vast te leggen.



 





 




  







 




maandag 10 juni 2013

Keramiek vaasje

Afgelopen keramiek-seizoen maakte ik onder andere dit kleine vaasje. Schattig voor een enkele bloem of takje. Van buiten grof en het natuurlijke reliëf benadrukt door mangaanoxide, van binnen waterdicht geglazuurd.








dinsdag 4 juni 2013

Kiekkaaste bij Nieuwe Statenzijl



Ik loop enorm achter met het verwerken van de foto's en bloggen over de dingen die we hebben gedaan. Deze wandeling maakte we zo'n twee weken geleden.
Nieuwe Statenzijl is een gehucht tegen de grens aan van Duitsland bij de Dollard. En met recht een gehucht, er staan maar een stuk of 5 huizen :-) Daar kwamen wij echter niet voor, maar voor de natuur en de mooie uitzichten.

Via het Marcelluspad wilden we naar de vogeluitkijkhut Kiekkaaste. Het pad, die bestaat uit houten planken, loopt van de sluis naar de hut toe door kwelders en riet; bij hoge waterstand is het dan ook niet toegankelijk.

Vanuit de Kiekkaaste heb je een prachtig uitzicht over het kwelder-, slikken- en wadgebied van de Dollard. Zwaluwen vliegen er om je oren en toen ze erg brutaal werden begreep ik ineens de reden: vlak boven mij hadden ze een nestje met jongen :-)





 


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis