zaterdag 31 maart 2012

Mini wereldjes

Wat mis ik Cristalline ontzettend :-( zo onverwachts zo ontzettend ziek, en zo plotseling weg zonder afscheid. Ze was mijn poppetje en het eerste wat ik altijd zag als ik opstond en ze was altijd in mijn buurt en wist mijn hart te verwarmen. Vanaf dat ze 5 dagen oud was wist ik dat zij mij mij kwam wonen van al haar witte zusjes. En toch is ze zo snel van mij ontnomen. Zo oneerlijk :-(

Vorige weekend zijn we even gaan wandelen om de gedachtes te verzetten. Wat was het prachtig weer..
Ik vind het altijd leuk om onverwachtse foto's te maken, en vaak zet ik mijn camera gewoon op de grond en kijk naar de kleine plantjes die uit de aarde komen. Zo lijken er mini wereldjes te ontstaan die we snel voorbij zouden lopen.
Deze foto's zijn gemaakt bij het gebied Tussen de Venen vlakbij Muntendam. Ik ben inmiddels gewend aan mijn nieuwe camera, en ben erg tevreden over hoe deze de kleuren, en met name de blauwe lucht ook weer vastlegd.




zondag 18 maart 2012

Cristallientje

Cristalline 
 22 mei 2007 - 18 maart 2012

donderdag 15 maart 2012

Stoofperenmuffins


Ik had nog wat gekookte stoofpeertjes over en had trek in muffins. Ik heb ze eigenlijk nog nooit zelf gemaakt, wel veel zelf opgegeten :-) Dus het was nogal zoeken naar een recept die ik kon aanpassen. Ze vielen erg goed in de smaak, helemaal niet droog en niet te zoet.
  Stoofperenmuffins
voor ca 12 muffins:
1¾ cup bloem
1¼ cup suiker
¼ eetlepel zout
1 eetlepel bakpoeder
1 theelepel kaneelpoeder
1 cup in stukjes gesneden in kruiden gaargestoofde peertjes
½ cup sojamelk (of bv amandel melk, rijstmelk, hazelnotenmelk)
½ cup plantaardige olie  (bv zonnebloem olie)
2 eetlepels ahornsiroop


Oven verhitten op 200 °C. Leg de papierenmuffin houders in het muffinblik.
Voeg samen: bloem, suiker, bakpoeder, kruiden, zout. In een andere kom samenvoegen: stoofperen, sojamelk, olie en siroop, goed mengen. Voeg de natte ingredienten bij de droge ingredienten en verdeel het mengsel over de 12 muffun vormpjes.
Bak voor 18-20 minuten tot een sateprikker er schoon uitkomt wanneer je deze erin steekt.

maandag 12 maart 2012

Metamorfose van een kast


Enige tijd geleden vond ik een geweldige kast voor maar heel weinig. Alleen de kast moest geschilderd worden.. hij was namelijk donker oud eiken. En dat is mijn smaak helemáál niet. Ik heb echter alleen een enorme hekel aan schilderen. Ik vind het resultaat altijd leuk en gewenst, maar de aktie laat ik liever achterwege :-))

Afgelopen week had ik een weekje vrij en besloot ik de kast onder handen te nemen. Dubben bij de verfwinkel, welke kleur!? Zachtroze, Frans pistache groen, of toch meer turqoise? Ik besloot voor een hele lichte zachte oude mauve grijze kleur te gaan. Tja, en dan sta je daar eindelijk in je oude kleren, met de roller klaar: zit er geen kleur in! Beetje jammer, van de verf-meng service.. maar we laten de kast maar even wit. Staat niet eens zo vervelend vind ik!

De sierrandjes vind ik zo prachtig! Ik loop nu steeds even die kamer in om naar de kast te kijken :-)






donderdag 8 maart 2012

Lammetjes & Balloërveld

Ik kreeg vorige week de nieuwsbrief van de schaapskooi van het Balloërveld en ze vermeldde daarin dat er al een aantal lammetjes geboren waren en dat er vanwege de brand geen lammetjesdag wordt gehouden maar je ze zo mag bezoeken.
Dat hebben we afgelopen zondag dan ook gelijk gedaan. Wat waren ze schattig! En nog klein! Een aantal hadden de navelstrengen nog hangen en de moeders waren duidelijk aan de achterkant te zien nét bevallen.


 


 

Daarna een heerlijke wandeling in het zonnetje gemaakt op het Balloërveld. Vanwege griep en drukte hebben we een tijd niet gewandeld, en de frisse lucht deed ons absoluut goed!





De foto hier rechtsboven lijkt niet zo heel bijzonder, maar als je de foto goed bekijkt, of groter maakt, dan zie je er twee reeën op rennen. Ze waren behoorlijk dichtbij, maar mij  camera had ik niet zo snel foto-klaar. We hebben ze daarna nog enkele maken gezien, met z'n drieën, achter elkaar aan door het water en uiteindelijk terug in de uitgestrekte velden hieronder. Geweldig om mee te maken, zeer indrukwekkend!





vrijdag 2 maart 2012

Witlofbladerdeeg taartje

Laatst had ik een enorme hoeveelheid witlof in de aanbieding gekocht. Behalve dat mijn konijntjes dat erg graag lusten vonde ik het ook wel leuk om met witlof weer eens wat nieuwe recepten te proberen. De basis van onderstaand recept komt oorspronkelijk van de AH recepten site, maar ik heb deze zelf een andere draai gegeven.

Witlofbladerdeeg taart
4 plakjes bladerdeeg (neem die van de euroshopper die zijn zonder boter)
2 rode uien, in halve ringetjes gesneden
2 stronkjes witlof, in reepjes gesneden
125 gram tofy, verkruimeld
2 plakjes vegetarische bacon in reepjes (vegetarische slager)
Scheutje Liquid Smoke
olie om in te bakken

Verwarm de oven voor op 220°C.
Laat de bladerdeegplakjes ontdooien en leg ze in een vierkant. Laat de randen een beetje overlappen en druk het in met een vork. Zet voor 10 minuten in de oven.
Bak in een koekepan met een beetje olie de rode ui en de witlof aan, ongeveer 5 minuten.
In een andere pan op iets hoger vuur in wat olie de verkruimelde tofu, reepjes vegetarische bacon en een scheutje liquid smoke aanbakken tot de tofu een kleurtje krijgt.
Haal het bladerdeeg na de 10 min uit de oven.
Meng het tofu mengsel bij het witlof rode ui mengsel, goed roeren.
Verdeel het over het midden van de bladerdeeg en plaats nog eens voor 10 minuten terug in de oven, of tot de bladerdeeg mooi goudbruin is.
Wij hebben er een heerlijke groene salade met tomaten bij gegeten.

donderdag 1 maart 2012

Inspiratie

Het bloggen staat even op een wat lager peil. Niet omdat ik het zat ben, of omdat ik een blog pauze heb, maar ik ben gewoon druk met andere dingen! Behalve dat Fionn (zie *hier*) bij ons is komen wonen hij nog apart zit en ik tijd aan hem besteed, heb ik er ook een nieuwe verslaving bij..Pinterest! Iemand van jullie een pinterest pagina?
Ik had al eerder de tip gekregen dat het wat voor mij zou zijn, maar ik heb al zo weinig tijd! En toch overstag gegaan..en ja, heel wat uurtjes breng ik er nu door. Toch is het superhandig. Waar ik normaal linkjes in mijn favorieten zette, en plaatjes opsloeg op mijn computer, en receptjes in word document plakte. Zet ik nu alles in mijn pin/moodboard op pinterest wat ik tegenkom en wil bewaren!

Je kan mijn pinterest boards hier vinden: http://pinterest.com/thingsilikedani/

Hieronder een selectie van mijn favorieten inspirerende interieurs die ik de afgelopen dagen ben tegen gekomen. Heb weer helemaal zin om met het huis bezig te gaan. Er staat nog een geweldige kast te wachten op een likje verf en ik denk dat ik dat maar eens aankomende week ga doen!

villacannella.blogspot.com

brunchatsaks.blogspot.com 

bohemianwornest.tumblr.com

bohemianwornest.tumblr.com

rubyandroseinteriors.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis