zondag 28 augustus 2011

Meloensalade met geitenkaas

Vorige week hebben we heerlijk gegeten bij mijn schoonzus en broer. Een van die dingen was de meloensalade met geitenkaas, uiteraard dus even het recept gevraagd want die wilde ik vaker maken.

Het kostte even wat moeite om biologische zachte geitenkaas te vinden, maar dat lukte uiteindelijk bij een natuurwinkel in Groningen.

 Eigenlijk is het simpel, de hoeveelheden moet je een beetje op gevoel doen:
-stukken watermeloen
-versnipperde rode ui even in limoen of citroensap geweekt om de scherpte eraf te halen
-biologische zachte geitenkaas
-peterselie, eigenlijk moet het platte peterselie zijn, maar dat had ik niet in huis

Alles mengen en smikkelen maar..
Dankjewel Erika voor het recept!


vrijdag 26 augustus 2011

Paper birds


Via via kwam ik op de website van Anna-Wili Highfield en wat ik daar zag vond ik toch zo ontzettend prachtig dat ik het graag wilde delen. Anna-Wili is een Australische kunstenares die sculpturen van dieren maakt van papier, en dan met name vogels.
Ik vind het zo ongelofelijk knap en prachtig om te zien, die kleuren, die dynamiek die het uitstraal, zo knap!



 


Bron foto's: www.annawilihighfield.com

woensdag 24 augustus 2011

Flea market finds 3

En dan hebben we nog een prachtige schaal van Regout Maastricht gevonden in Bakkeveen. Mooi verweerd en een klein beetje verkleurd. De schitterende hortensia kochten we 's middags in Tuinland, ik vond hem echt prachtig! Hopelijk slaat deze goed aan in de tuin, nu geniet ik alvast van de bloemen die eraan zitten. Wat een geweldige kleuren. Ik sta steeds weer verbaast over de diversiteit en schoonheid van de hortensia.

 
 

Onze laatste aankoop op Bakkeveen heb ik nog niet gefotografeerd, maar dat was een vogelkooi van hout, een wat hogere ronde met aparte lijnen erin. Erg mooi, en verweerd, maar ik krijg deze nog niet naar wens op de foto dus die komt een andere keer.

dinsdag 23 augustus 2011

Flea market finds 2


Een andere vondst van zaterdag (Bakkeveen) waar ik enorm blij mee ben zijn deze oude Hollandse keukenblikken. Ik had twee soortgelijke blikken op een eerdere voorjaarsfair gezien, maar daar hadden ze twee voor EUR 15,00 moeten kosten en dat vond ik toch te.
Deze dame vroeg maar EUR 2,00 voor alledrie! Ik ben echt superblij want ze zijn precies wat ik zocht om op een (nog te vinden) regaaltje te plaatsen in de bijkeuken naast de schouw. Nog groter was de verrassing toen we thuis kwamen en één van de blikken stampensvol gepropt zat met enorm veel Douwe Egberts punten. Wie had dat ooit gedacht? Binnenkort met mijn al toch enorme verzameling punten (ook gekregen heel veel jaar geleden) en plus deze nieuwe punten maar even bij DE winkelen :-)

maandag 22 augustus 2011

Flea market finds 1


Afgelopen zaterdag zijn we weer eens naar Bakkeveen geweest. Dit keer op ons gemakje, later in de ochtend. De laatste tijd konden we niet zoveel meer leuke dingen vinden, maar zaterdag was onze geluksdag. Een van de dingen die ik vond waren deze schattige schaaltjes. Er staat geen merkje op, maar oud zijn ze wel, precies zoals ik ze mooi vind. Ook het bedrag wat hij voor deze twee schaaltjes vroeg vond ik erg mooi :-)


De andere vondsten volgen nog ;-)

zaterdag 20 augustus 2011

Basilicum




Afgelopen vrijdag ging ik, zoals elke week, langs De Keukentuin te Zuidbroek. Ik had een Basilicum plantje besteld, maar omdat deze nog erg klein was haalde Jeanette een enorm heerlijk ruikend bouquetje Basilicum om direct te kunnen gebruiken. Er zaten wel drie soorten in, waaronder de paarse variant  en het rook echt zalig.

Zonde om niets mee te doen, en aangezien basilicum, eenmaal afgesneden niet zo heel lang houdbaar is besloot ik er pesto van te maken. De biologische Parmezaanse kaas had ik ook net bij hun opgehaald en de pijnboompitjes waren in de aanbieding bij de AH, dus perfecte timing.

Een behoorlijke voorraad kon ik er van maken, en vanavond hebben we heerlijk pasta met pesto en pijnboompitjes gegeten.




woensdag 17 augustus 2011

Boswachterij Odoorn

We zijn wezen wandelen in de "Staatbossen van Odoorn". Het is een boswachterij tussen Odoorn en Borger, aangelegd in 1914 als werkverschaffingsproject waarbij veel naaldbomen werden geplant.
In 1972 zijn enorm veel bomen omgewaaid door een hevige storm; een groot deel is opnieuw aangeplant, de andere helft heeft een heide bestemming gekregen waar nu schapen op grazen.



Het gebied is zeer divers om te wandelen, en je kan er kiezen uit vele wandelroutes. Onderweg kwamen we ook een oorlogsmonument tegen: twee broertjes (14 en 8 jaar) en hun vriendje (14) die op 22 juli 1945 in de bossen bij Odoorn om het leven kwamen bij het spelen met achtergebleven Duitse munitie.

 









zondag 14 augustus 2011

Bijkeuken

 


Ons huis zou zo opgedeeld kunnen worden in tweeën, er zijn twee douches én twee keukens. De ene keuken is voor ons eigen gebruik, die heb je *hier* kunnen zien.  De andere keuken gebruiken we om al het katten en konijnenvoer op te slaan; om de katten eten te geven, en al hun bakjes en schoteltjes op te bergen.



Deze keuken was niet meer dan een armoedig goedkoop wit keukenblokje met goedkoop metaal werkblad. Een paar maanden geleden hebben we er een nieuw blok ingezet, meer naar mijn smaak. Ook had ik al zo lang prachtige plankensteunen in huis, gekocht bij Hennie van Room 17 . Afgelopen week was het dan eindelijk zover dat ze opgehangen werden (ik ben daar zelf helemaal niet goed in, dat laat ik over aan Rick). En vervolgens kon ik weer wat servies kwijt. Tevens had ik dan ook weer een mooi plekje voor de gedroogde Annabelles die ik destijds van Hennie kreeg!



Ik ben er helemaal blij mee, en elke keer als ik door deze bijkeuken loop wordt ik helemaal vrolijk. Nu nog een leuk vierkant Frans hout tafeltje voor de schouw die zo mooi is in deze ruimte (nog niet op de foto) en een nieuwe vloer en ik ben helemaal blij..

zaterdag 13 augustus 2011

Invasie aan kevers

Nog een keer de lieveheersbeestjes. Er komen er steeds meer tevoorschijn, en ik vind ze zo leuk om te fotograferen! Sorry voor de enorme kever spam :-)






Door op de foto's te klikken zie je ze in een groter formaat en zie je de schoonheid van deze diertjes nog beter.

Oldenburg

Van de week zijn we weer naar Oldenburg geweest. Toen we nog in de randstad woonden gingen we altijd naar Antwerpen als we een dagje naar een leuke stad wilde die niet té ver was. Nu is Antwerpen toch even te ver geworden nu we zo noordelijk zijn gaan wonen, maar Oldenburg is een leuk alternatief.


Na geslaagd te zijn voor bepaalde aankopen (shawl, haarclips en dagcreme van L'Occitane) zijn we naar het Landesmuseum für Kunst und Kulturgeschichte gegaan in het Oldenburger Schloss. Het museum bestaat uit drie locaties, maar behalve dat we toch wel moe waren na zo'n wandeling door het eerste museum, hadden we eigenlijk ook geen idee waar die andere locaties waren *ahum*.
Helaas was het plein voor het museum opengebroken voor werkzaamheden dus dat leverde wat minder fraaie foto's, het gebouw is echter schitterend.
 


In het Oldenburger Schloss kun je de historische slotzalen, de kunstnijverheid-collectie, geschiedenis van de deelstaat en delen van de Galerie Oude Meesters bekijken. Het Oldenburger Schloss is destijds gebouwd als residentie voor graaf Anton Günthers (1583-1667) en de aartshertogen van Oldenburg tot 1918/19.

 Door het schitterende raam een uitzicht op de St Lambertikerk.

 Prachtige kamers, met rijkelijk versierde plafonds en hele mooie grote kachels.

Een grootse balzaal; het trappenhuis was heel sereen en schitterend wit.

 Indrukwekkende oude apothekerskasten..denk dat menigeen daar wel even in had willen snuffelen in al die laatjes :-)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis