zondag 31 juli 2011

Inspiratie






Bron foto's: Campagne Decoration

zaterdag 30 juli 2011

Plenty!

Al een tijdje heb ik het boek in huis, eindelijk want ik wilde dit kookboek al enige tijd hebben, maar ik had mijzelf een kookboekenkoopverbod opgelegd. Maar het boek Plenty! van Yotam Ottolenghi valt niets tegen. Recepten die op het eerste oog eigenlijk niet eens zo heel bijzonder lijken, smaken verrassend goed.
 

Onderstaand gerecht komen uit het boek, met toch wel wat aanpassingen. Oorsponkelijk heet het zelfs Quinoa salade met gedroogde limoen. En laat ik nu net geen gedroogde limoen kunnen vinden :-) Vandaar dus gewoon Quinoa salade!
Quinoasalade
2 middelgrote zoete aardappels
1,1 dl olijfolie
200 gr gemengde basmatierijst en wilde rijst
200 gr quinoa
4 tenen knoglook in dunne plakjes
3 el gesnipperde salieblaadjes
3 el grof gehakte oregano
6 el gesnipperde munt
4 bosuien (groene gedeelte, in dunne ringetjes)
1 tl citroensap
160gr biologisch feta
zout & peper

Oven voorverwarmen tot 200°C. Zoete aardappelen schillen en in blokjes van 2 cm snijden. Braadslee bekleden met bakpapier, hierover zoete aardappelblokjes verdelen en besprenkelen met wat olijfolie, zout en peper. Rooster ze in de oven 25 minuten gaar.
Ondertussen rijst koken volgens gebruiksaanwijzing op pak. Quinoa in pan met royaal kokend water zo'n 9 minuten koken. Afgieten in een fijne zeef. Rijst en quinoa mengen in een grote kom.

Restant olijfolie verhitten in koekenpan, knoflook 30 seconden fruiten tot deze lichtbruin is. Salie en oregano toevoegen, 1 minuut roeren. Giet alles bij rijst/quinoa mengsel.
Geroosterde aardappel er aan toevoegen, samen met de munt, bosui, citroensap, feta en een beetje zout en peper.
Alles losjes omscheppen en de salade lauwwarm opdienen.



We aten dit samen met nog een gerecht uit het kookboek plenty: Brocolletisalade met zoete sesam.

dinsdag 26 juli 2011

Rust





Ik was alle tierelantijnen en frutsels in de woonkamer en met name op de side table zat. Alles er rigoreus eraf gehaald en alleen maar een grote pot met eucalyptus en een spiegel ervoor teruggezet. Uiteraard komen de katten bij dit soort acties "helpen" met name de na-inspectie of alles wel goed staat naar hun wens. Ditmaal was het Cristallientje ons witte Persje die alles wel even wilde goedkeuren.

Ik ben weer voor even tevreden met de woonkamer, er heerst weer rust.

zaterdag 23 juli 2011

Taarten decoreren



Vandaag hebben Suzanne, een collega van mij, en ik een workshop taarten decoreren gedaan bij Maartje Blankert in Groningen. We werden hartelijk ontvangen in haar prachtig ingerichte huis in het midden van Groningen. De tafel was veelbelovend gedekt met allerlei leuke items om de taarten mee te decoreren en twee dummies van taarten ter voorbeeld.

We gingen direct aan de slag; we moesten de ronde cake in drie lagen snijden en vullen met een vlaaivulling en de andere laag met botercreme.


 


Daarna was het decoreren aan de beurt. We werkten met fondant. Wat nog best lastig is! Bij mijn taart kwamen de eerste scheurtjes al helaas.


Druk en geconcentreerd waren we bezig, de tijd vloog voorbij en voor dat we het in de gaten hadden zater we er al weer drie uurtjes!

Hieronder links mijn taart, en rechts die van Suzanne.


Voor mijn eerste taart ben ik zeker niet ontevreden. Ik vond het erg leuk om te doen en wil het zeker verder uitproberen, maar dan meer op cupcakes etc. Zo'n taart is mij toch iets te machtig en te groot.
Bedankt Maartje voor de leuke middag!





vrijdag 22 juli 2011

Inspiratie







 

Bron foto's: Lizarriturry Tuneu

zondag 17 juli 2011

Wilde Perziken en Rozen


Nadat ik mijn verse kruiden en biologische soja-zuivel heb opgehaald bij De Keukentuin, mag ik graag even doorrijden naar Groningen om over de markt te lopen en een bezoekje te brengen aan Le Souk. Le Souk is een Noord Afrikaanse voedingswinkel in een van de leukste straatjes in Groningen. Geweldig voor allerlei specerijen, broden, salades, fruit, granen, noten en kazen.

Van de week had een collega van mij wilde perziken mee naar het werk. Ik had er nog nooit een gezien, of er van gehoord, maar ze waren heerlijk. Ze zijn eigenlijk niet wezenlijk anders dan normale perziken, alleen dan platter. *Hier* kun je er een leuk stukje over lezen. En gisteren kwam ik ze weer tegen bij mijn bezoekje aan de markt en Le Souk!

Behalve met een tas vol groenten en fruit heb ik mijzelf ook getrakteerd op twee prachtige bossen rozen die gecombineerd een en al vrolijkheid uitstralen. Dat kan ik prima gebruiken met de regenbuien van de afgelopen week.

En wat blijkt, ze combineren best leuk met elkaar, toevallig, de citroenen en wilde perziken met de roosjes.


 

zaterdag 16 juli 2011

Brownies


Brownies
Eindelijk een makkelijk én verrukkelijk recept gevonden voor zalige kleverige brownies. Bijna vloeibaar als het uit de oven komt, maar de volgende dag nog lekkerder na een nacht in de koeling.
250g bloem
300g suiker
65g cacaopoeder
1 tl bakpoeder (baking powder)
1 tl zout
250ml water
250ml plantaardige olie (geen olijfolie!)
1 tl vanille extract

Optioneel: ik heb er zelf een halve reep pure chocolade met nootjes, fijngehakt, erdoorheen gemengd.
    

Oven voorverwarmen op 180°C.
In een grote kom de volgende ingrediënten mengen: bloem, suiker, cacaopoeder, bakpoeder en zout. Goed mengen. Vervolgens olie, water en vanille extract toevoegen en goed roeren tot alles vermengd is.

Ikzelf leg altijd een ruime vel bakpapier in een platte ovenschaal zodat ik de browniecake er zo uit kan halen zonder dat het aan de schaal kleeft. Maar je kunt ook een ovenschaal invetten met olie uiteraard.
plaats het mengsel in de schaal en bak voor ongeveer 40 minuten in de oven... en genieten maar!

vrijdag 15 juli 2011

Inspiratie




Een "Victorian Gothic hunting lodge te Suffolk" wordt het genoemd in de Country Living van juni 2011, ik vind het gewoon een prachtig huis! Wat een superleuk tafeltje in de keuken, en die kast in de woonkamer!

woensdag 13 juli 2011

Herinneringen aan mooi weer




Verbena, de lavatera, citroentijm en de tomaten doen het prima. Inmiddels heb ik bij elkaar zo'n 35 cherry tomaatjes en 10 grote tomaten aan de planten hangen. Ben erg benieuwd naar de smaak. Nu nog een beetje zon erop..

Wat een regen..Liever denk ik terug aan dat we heerlijk in de tuin zaten en dat we nog pioenrozen hadden staan in de veranda..




Ik had ze eigenlijk nog nooit gezien, deze pioenrozen met een enkel blad. Het was een verrassing toen ze open gingen!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis