donderdag 31 maart 2011

Halloumi!

Halloumi is zo ontzettend lekker.. ondanks dat ik wil proberen minder boter, kaas en eieren te gebruiken zal ik denk ik heel erg veel moeite hebben met geen halloumi meer te eten. Het is een kaas uit Cyprus, die je kan bakken , frituren en grillen zonder dat deze smelt. Het heeft een vrij stevige structuur en je kan de kaas heerlijk kruiden en marineren.
De kaas is vrij lastig te verkrijgen, maar ik heb de Jumbo hier in Groningen Euroborg gevraagd het in het assortiment op te nemen en het is nu goed voorradig. Vraag er dus naar bij je supermarkt of kaasboer.


Couscous met halloumi  gegrilde courgette en aubergine

Ik heb couscous gekocht die al gekruid was en waar al rozijntjes en pijnboompitjes in zaten, wel zo makkelijk! Verder heb ik in plakjes gesneden courgette en aubergine in de olijfolie met (geraspte) knoflook en wat citroensap gemarineerd. De halloumi heb ik bestrooid met wat Ras el Hanout kruiden. Groentes gegrild op de grillpan (die van IKEA zijn echt geweldig) en op het laatst de halloumi gegrild.

Alles bij de couscous serveren (ik heb er wat geroosterde paprika uit een potje bij gedaan) en wat verse munt eroverheen strooien. Het was ontzettend lekker, en zo makkelijk en snel te maken..

dinsdag 29 maart 2011

De Tuinkamer

Oh het is al weer véél te lang geleden dat ik iets heb geschreven, ik loop hopeloos achter met de dingen die ik met jullie wil delen.. Ik had voor het eerst sinds jaren weer eens een foto sessie in opdracht (5 Maine Coon kittens, zo leuk!) waar heel wat uurtjes achter de computer in gingen zitten.

Maar een eeuwigheid geleden ben ik dan eindelijk bij De Tuinkamer langs geweest, sommige van jullie vast bekend (ze heeft ook een blog *hier*) . Ik was het altijd al van plan eens langs te gaan bij Karin, maar ondanks dat het zo dichtbij was kwam het er maar niet van. Ondanks dat het al weer even terug is wil ik de foto's wel met jullie delen..

De winkel is echt schitterend! Veel groter dan je je kunt voorstellen, en wat is het prachtig gestyled in bij elkaar gezet. Ik wilde alles wel hebben :-)








Maar ik kwam uiteindelijk hiervoor. Een prachtige donker beboterde terrine waar ik al een tijdje naar op zoek was. De hortensia's heb ik er zo maar even ingezet, ik moet er nog iets moois voor zoeken. Maar wat ben ik er blij mee!

donderdag 10 maart 2011

Inspiratie



 



Bron: Campagne Decoration, foto's: Gilles Trillard

maandag 7 maart 2011

Botervlootje van Regout

Onlangs had mijn moeder weer wat leuks voor mij gevonden! Ditmaal een botervlootje van Petrus Regout, niet een heel oudje, maar toch bijzonder. De volgende keer ga ik mijn zelfgemaakte kruidenboter hier in doen, staat wel zo leuk vind ik :-)




vrijdag 4 maart 2011

Het leven van een Ragdoll...

Onlangs heb ik een oude stoel via marktplaats op de kop weten te tikken. De bedoeling is deze op te knappen en hopelijk uiteindelijk wit te krijgen met vergijsd grijs hout. Voor nu zit hij ongelofelijk lekker, hij staat in onze "bibliotheek" en ik kan er heerlijk een goed boek in lezen en zelfs in weg dutten.
Dat ik niet de enige ben was te verwachten :-)  Hieronder een kijkje in het leven van een Ragdoll..

Heerlijk liggen slapen...

..even wakker worden..

..gapen..

...hele grote gaap...

..en weer verder slapen....

En ik ben dan zo'n miep dat ik dan maar weer ergens anders ga zitten als ik dit zie om hem maar niet te storen :-)

woensdag 2 maart 2011

Inspiratie

Onderstaande foto's komen uit het blad Homes and Antiques, een magazine dat ik nog niet kende, maar vol staat met leuke decoratie ideeën, inspirerende interieurs en tips over waar naar te kijken op antiek en rommelmarkten. Erg leuk!




Bron foto's: Homes & Antiques March 2011 issue
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis