zaterdag 24 april 2010

De lente in huis

Mijn side-table momenteel:

Emaille melkkan van Brocante Webshop, 3 Glazen vaasjes van Intratuin, Glazen zeepfles van Het Seizoen, Kaarsenstandaard/theelichthouder van Silk & Design

Prachtige tinten


Mooie zomerse kleuren van :: Dreamy Whites ::

vrijdag 16 april 2010

Inspiratie

Hier wat schitterende afbeeldingen van de Decorology Blog , mooie kleuren! En een heerlijk bed waar ik zo zou induiken...





Vandaag een prachtige film gezien. Lying met oa Chloë Sevigny, Jena Malone en Leelee Sobieski.
De muziek die je achter de trailer hoort is John Maus met "Do your best", een schitterend hypnotiserend nummer.

Lying Trailer - Watch more Movie Trailers

maandag 12 april 2010

Hemel op aarde

Clos des Songes is een voormalig wijnbouwershuis welk is gerestaureerd in oude glorie met alle comfort van nu. Er zijn diverse kamers te huur, mogelijkheid tot dineren en een winkel met diverse mooie lifestyle producten.
De prijzen zijn echt heel schappelijk, ooit, ooit wil ik hier een keer naar toe.. prachtig!



Bloesem hier bloesem daar

Dit jaar wil ik nog een bloesemboom of struik planten! Ik mis die uit mijn vorige tuin enorm, en de pruimenboom in de huidige tuin hebben we moeten halveren vanwege het katveilig maken van de tuin. Kijk wat een prachtige dingen je met de bloesemtakken kunt doen.
Gevonden op Sköna Hem..



zondag 11 april 2010

Amis de France

Afgelopen Pasen zijn we naar Amis de France geweest. Het is een fair met als thema Frankrijk, er zou veel brocante, antiek, delicatesse en andere producten zijn met betrekking tot Frankrijk. Helaas viel het aantal stands erg tegen, veel verkopers kom je ook al tegen op de andere pinkster en tuin fairs, maar desalniettemin vonden we het de rit wel waard.
Ik heb er een aantal leuke spulletjes gekocht om op mijn nieuwe sidetable in de woonkamer neer te zetten. Waaronder deze kaarshouder/kaarsstolp, gekocht bij Silk & Design uit Katwijk aan Zee, met als model erbij onze lieve Orlando.

vrijdag 9 april 2010

Inspiratie

Iemand nog £1,450,000 voor mij over? Voor dit huis wil ik wel emigreren :-)
Voormalige eigenaar is Paul Massey.





Wil je de prachtige keuken in gebruik zien? The Delicious Miss Dahl is daar opgenomen:

zaterdag 3 april 2010

Stoffen diertjes

Laatst kwam ik deze schattige vogeltjes tegen op etsy. Het lijkt zo simpel he? Ik heb een poging gedaan (jep, direct grof aangepakt, EUR 20 besteed aan twee leuke naturel kleuren stofjes), maar nee, het is niet simpel helaas. Mijn "vogel" ga ik niet laten zien, het lijkt namelijk op een gestrande walvis, vastgeraakt in prikkeldraad. Wie weet krijg ik ooit de moed om het nog een keer te proberen.
Zojuist alweer enthousiast geraakt over deze konijntjes (wat is vilt toch geweldig), deze moeten toch niet zo moeilijk te maken zijn? Of... ??
Misschien een leuk projectje voor volgend jaar Pasen :-))


vrijdag 2 april 2010

Turquoise

Van de week een schitterend kookboek gekregen van Rick. Het boek is niet speciaal voor vegetariërs, maar er staan overwegend recepten in zonder vlees. Daarnaast is het grote boek een lust voor het oog en staan er prachtige verhalen in van de rondreis die de auteurs hebben gemaakt in Turkije.


Turquoise, een culinaire reis door Turkije door Greg Malouf.
Greg & Lucy Malouf, bekend van onder andere het succesvolle Saha, hebben een buitengewone ontdekkingstocht gemaakt door Turkije, waarbij ze kennismaakten met de bijzondere keuken, de mensen, het landschap en de cultuur van het land. Het resultaat van deze reis is Turquoise, een boek vol recepten, reisverhalen en krachtige fotografie die de mysterieuze verhalen en de spannende keuken tot leven brengen. Zelden was een boek zo rijk aan prachtige foto's en heerlijke recepten als Turquoise. De Turkse sfeer spat van de pagina's.

Gisteren een eerste recept geprobeerd:

Turkse Lepelsalade:
2 hele rijpe trostomaten, ontveld en in kleine blokjes
1 rode puntpaprika, zonder zaad in kleine blokjes
2 lange rode chilipepers, zonder zaad in kleine blokjes
1/2 kleine komkommer, geschild en zonder zaad in kleine blokjes
1 grote sjalot, fijngesnipperd
2 el fijngehakte peterselie
1 tl gedroogde munt (ik heb verse gebruikt)
2 tl harissa
1 tl granaatappelsiroop
2 tl rodewijnazijn
4 eetlepels olijfolie
Zeezout & versgemalen peper

Leg de reeds gehakte tomaten, paprika, chilipeper, komkommer en sjalot op een grote snijplank en hak alles met een groot mes nog eens extra fijn. Schuif het in een grote kom en voeg de kruiden toe met de harissa, siroop en azijn. 1 tl olijfolie en zout en peper. Alles goed mengen en zo'n 20 minuten laten staan.
Vlak voor het opdienen even in een vergiet zodat het meeste overtollige vocht wegloopt. Opscheppen in een schaal en de resterende olijfolie erover sprenkelen.

Wij hebben dit gegeten met falaffel en een Turks brood. Erg lekker!
Mijn fotografie haalt het niet met die uit het boek, maar zo zag mijn salade eruit:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis